Álom csoport

Ildikó

Én úgy gondoltam, hogy ez egy olyan fajta összejövetel lesz, mint a Krúdy-féle álmoskönyv, ahol felsorolásszerûen vannak a dolgok. Azt gondoltam, ennek egy modern változata lesz itt most. Végül ez abszolút kimaradt, inkább a lelki megközelítés volt a lényeg, amibõl én azt a következtetést vontam le, hogy nem is az álmok a fontosak, hanem, hogy én hogyan érzem magam az életemben. Ugyanis, ha én ott vagyok, ahol kell, ha azt teszem, amit kell, akkor nem fogok hülyeségeket álmodni. Számomra ez egy lelki összejövetel volt, egyfajta megtisztulás, és egy nagy ûr, amit az okoz, hogy abszolút analfabétának érzem magam. Azt gondoltam, hogy nagyon sok könyvet olvastam, de most kiderül, hogy az túró, semmi! A harmadik pedig a csoport, hogy mindenki egy dologért jött itt össze, és nagyon jól éreztem magam a körükben két napon át. Hiányozni fog!

Linda

Én az elmúlt egy órában nagyon ideges lettem. Azt gondoltam, hogy én ide beülök, és majd végighallgatom, ami itt folyik, de én igazán nem akarok tenni semmit. Azt gondoltam, hogy a sok-sok kérdésemre választ kapjak, azt meg kell tennem, hogy ide eljöjjek, de ennyi. Most látom, hogy annyi kérdõjel van az életemben! Az biztos, hogy olvasni fogok, tanulni akarok, ma este biztos, hogy jógázni fogok… Zavartság van bennem, de nagyon pozitív elõjellel. Arra is rájöttem, hogy túlbonyolítom a baromi egyszerû dolgokat az életemben… Szóval nem ülhetek tovább tétlenül!

Imre

Soha nem foglalkoztam az álmaimmal. Nem is emlékeztem rájuk, de ha mégis, túl nagy jelentõséget nem tulajdonítottam neki. A két nap alatt annyi információt kaptam, hogy rájöttem, ha tudatosan kezdek el foglalkozni velük, egy új világ nyílik meg számomra, és nagyon sok, régen feltett „miért-re” kapok választ.

M.K.

Számomra nagyon jó megerõsítés volt a két nap. Én gyerekkorom óta nagyon sokat álmodtam, de mindig csak akkor értettem meg, hogy mit jelentenek az álmok, amikor megvalósultak. Nem akartam elhinni, hogy tényleg létezhet ilyen. Nagyon megijedtem, amikor rájöttem, hogy én megálmodok dolgokat. Megijedtem, azt gondoltam, az õrület határán vagyok. Nem mertem beszélni errõl senkinek. Most is nehéz elhinni, hogy szóba tudok állni az emberek gondolataival. Most megerõsítést kaptam, hogy nem bolondultam meg, hanem létezik olyan, hogy az ember megálmodik dolgokat.

Piroska

Nekem az elsõ benyomásom az, hogy nagyon kevés volt ez a két nap. Nagyon sok elméleti dolgot vettünk, de számomra kevés volt a gyakorlati rész. Most azt érzem, hogy zavart vagyok ebben a témában, de majd bizonyára le fognak tisztulni bennem a dolgok. Most még én ott tartok, hogy lefekszem, és felteszem a kérdést, de hogy utána mit fogok csinálni, fogalmam sincs... Jó lenne, ha folytathatnánk a tanfolyamot…

Erzsébet

Tovább tudtam lépni saját magammal kapcsolatos kérdéseimet illetõen. Sok könyv elolvasását helyettesítette elõadásod. Megértést, felébredést, bizonyosságot adott az utamon járáshoz.

M-né Katalin

Én választ kaptam arra, amit kerestem, mert az álmaim mindig figyelmeztetnek, csak nem tudtam jól értelmezni õket. Az álmaim és az életutam által jutottam el eddig, a Jó Isten segítségével.

L.B.

Választ kaptam a kérdéseimre. Jó hangulat, kellemes érzés. Feszültség csökkenés. Köszönöm!

F.T.

Na, most már igazán bonyolult lett minden. Mármint arra gondolok, hogy elindultam abba az irányba, amerre mindig is szerettem volna. Tudtam, hogy ez nem ifjú koromban lesz, és most a legjobbkor jöttél, hogy pályára állíts. Nincs más dolgom, csak tanulni, segíteni, megérteni, együtt érezni és fejlõdni. Köszönöm!

A.M.

Elindított bennem sok gondolatot. Az itt hallottak összefoglalták, keretbe tették és kiegészítették nagyon sok információval az innen-onnan hallottakat.

Piros

Zavar! Kevés! Jó! Akarom! Játékos!

Mariann

Nekem mindenképpen továbblépés, ha magamra vetítem az itt hallottakat, nagyon sok tudást kaptam, és idõt takaríthattam meg azokkal az információkkal, amit hallottam. Rendszerbe foglaltuk, és az esszenciáját kaptuk meg könyveknek. Most már igazán értem, hogy az álmok értem és nekem vannak, és úgy érzem, elég jól eligazodom a saját világomban. Értem, hogy ez az én világom, ide csak én juthatok be. Egyet értek Pirossal, hogy akár tovább is léphetünk egy emeltszintû képzésben.
 

Tímea

Azért jöttem el, mert a teaházbeli beszélgetéskor kiderült számomra, hogy itt nem az Álmoskönyvet fogjuk fejtegetni. Éreztem, olyan dogokkal fogunk találkozni, amiket én nem tudok. Én annyira sokat álmodok, és annyira nem volt magyarázat mindenféle kereskedelmi forgalomban kapható könyvben a kérdéseimre. Én még nem is lépnék tovább, mert a két nap alatt annyi információ és élmény ért! Most annyira bonyolultnak látszik az egész, hogy egy élet is kevés, illetve biztosan azért élünk egy teljes életet, hogy ezt megtanuljuk. Én azzal a két napos emeltszintû dologgal még várnék…Ezt a két napot pedig köszönöm…