Olvasnivaló pszichodrámához

Pszichodráma: Az önmegismerés művészete

Pszichodráma: Az önmegismerés művészete


Minden ember életében időnként felerősödik a befelé fordulási igény, ha máskor nem, akkor olyankor, amikor nehéz élethelyzetbe kerülünk.

Felteszünk magunknak kérdéseket, miérteket, amelyekkel egyébként csak ritkán foglalkozunk. A befele fordulásban, a benső csendben találkozót kérhetünk önvalónkkal.
Tovább
Moreno, egy modern misztikus?

Moreno, egy modern misztikus?Jacob Levy Moreno a pszichodráma „atyja”, megteremtője.

Róla szól Dr. Lisa Tomaschek-Habrina (pszichodramatista, coach) előadása.
Fordította: Kovács Edina
Tovább
Moreno és a transzcendencia

Moreno és a transzcendencia„A múlt század elején induló négy nagy irányzat- a freudi pszichoanalízis, a jungi analitikus pszichológia és az adleri individuálpszichológia mellett a negyedik, forradalmian új szemléletű irányzat volt a J. L. Moreno által létrehozott hármas: a szociometria, a csoportterápia és a pszichodráma.” 
Tovább
Transzcendencia a pszichodrámában

Transzcendencia a pszichodrámábanKorábban a spiritualitás, teológia, pszichológia külön területet jelentettek. 

Manapság egyre többeket érdekel a vallás pszichológiája, s a pszichológia spirituális vonatkozása. Moreno sem határolta el külön e területeket vizsgálódásai során.
Tovább
Magyar Pszichodráma Egyesület: Etikai Kódex

Magyar Pszichodráma Egyesület: Etikai Kódex


A pszichodráma módszerének széles körű alkalmazása a gyakorlatban, az élet különböző területein, valamint a képzés megszervezése a Magyar Pszichodráma Egyesület (a továbbiakban: Egyesület) keretein belül szükségessé tette, hogy megfogalmazzuk azokat az etikai alapelveket és szabályokat, amelyek egyaránt kötelező érvénnyel vonatkoznak az Egyesület által kiképzett csoportvezetőkre, csoporttagokra, és minden egyesületi tagra, illetve ajánlásként mindazokra, akik a pszichodráma módszerével dolgoznak.
Tovább